Een fictief voorbeeld van een particulier

 

18 jaar oud

Maikel is 18 jaar oud en gaat studeren. Daarnaast heeft Maikel een bijbaan en betrekt een zelfstandige woonruimte zoals een studio met eigen keuken, badkamer en voordeur. Hij heeft nog weinig inkomen om van rond te komen. De volgende belastingzaken kunnen wij voor Maikel verzorgen: Aangifte inkomstenbelasting, Aanvraag huurtoeslag, Aanvraag zorgtoeslag.

01-01-1990
 

25 jaar oud

Na het afronden van zijn studie, start Maikel als ZZP-er met zijn eigen onderneming. In datzelfde jaar komt zijn opa te overlijden, waardoor er een erfenis vrijkomt. De volgende belastingzaken kunnen wij voor Maikel verzorgen: Begeleiding Startende ondernemer, Aangifte Inkomstenbelasting, Verzorgen Overlijdensaangifte, Aangifte Erfbelasting.

01-01-1997
 

30 jaar oud

Maikel leert op wintersport Iryna kennen uit Oostenrijk. Ze besluiten even later te gaan trouwen en ze besluiten over te gaan tot aankoop van een eigen woning in Nederland. De volgende belastingzaken kunnen wij verzorgen voor Maikel en Iryna: Verzorgen emigratie biljet (M-biljet), Financiële planning, Advies over bijleenregeling voor aankoop particuliere woning, Aangifte Inkomstenbelasting.

01-01-2002
 

35 jaar oud

Het huwelijk van Maikel en Iryna verloopt erg voorspoedig en ze krijgen hun eerste kindje. In hun inkomenssituatie is wat veranderd, aangezien Iryna besluit voor de kinderen thuis te blijven. De volgende belastingzaken kunnen wij voor hen verzorgen: Financiële Planning, Aangifte Inkomstenbelasting, Aanvraag Kinderopvangtoeslag, Aanvraag zorgtoeslag.

01-01-2007
 

50 jaar oud

Maikel en Iryna besluiten uit elkaar te gaan. Iryna gaat weer terug naar Oostenrijk en Maikel blijft met de kinderen in Nederland. De volgende belastingzaken kunnen wij verzorgen voor Maikel en Iryna: Belastingadvies rond Echtscheidingen, Financiële planning, Aangifte Inkomstenbelasting, Verzorgen remigratiebiljet (M-biljet).

01-01-2022
 

65 jaar oud

Maikel is zelf opa geworden, want hij krijgt kleinkinderen. Zijn eigen bedrijf heeft hem geen windeieren gelegd en hij besluit zijn kleinkinderen geld te schenken, maar hij wil dit doen zodanig dat er zo min mogelijk belasting over betaald moet worden. De volgende belastingzaken kunnen wij voor Maikel regelen: Aangifte Inkomstenbelasting, Belastingadvies Familierecht (schenken), Verzorgen aangifte schenkbelasting.

01-01-2037
 

70 jaar oud

Na jaren hard te hebben gewerkt, besluit Maikel dat het genoeg is en dat hij wil genieten van zijn oude dag. Hij besluit ook dat hij kleiner wil gaan wonen, zodat hij niet meer hoeft trappen te lopen. Hij wil zo min mogelijk belasting betalen bij deze woningwissel. Aflossen of verlengen van (hypothecaire) geldleningen dient zich aan, evenals expiratie van de lijfrenteverzekeringen. De volgende belastingzaken kunnen wij voor Maikel regelen: Belastingadvies Lijfrente-en kapitaalverzekeringsproblematiek, Financiële planning, Aangifte Inkomstenbelasting.

01-01-2042
 

80 jaar oud

Maikel wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen maar denkt zeker ook al na over vermogensoverheveling naar kinderen en kleinkinderen. De volgende belastingzaken kunnen wij voor Maikel regelen: Belastingadvies Familierecht (schenken), Aangifte Schenkbelasting, aangifte Inkomstenbelasting.

01-01-2052